info@cis-websolutions.nl |   06-44026958

Referenties

Geen muis in de kaaswinkel

Dit is een van de meest creatieve oplossingen die we tot nu toe voor onze klanten gemaakt hebben. Voor 't Heukske in Stein hebben we een Linux computer zodanig geconfigureerd dat deze prima gebruikt kan worden als informatiezuil. In dit geval toont het scherm een overzicht met talloze recepten die door bezoekers van de winkel terplekke afgedrukt kunnen worden. En de achterliggende bedoeling is natuurlijk om daar dan ook de benodigde recepten en bijpassende wijn te kopen.

Dit systeem is gebouwd met een standaard pc, voorzien van een IIlyama TouchScreen monitor en een klein HP 1000-serie printertje. Een meubelmaker heeft een bijpassende kast gemaakt waarbij de monitor in een 'kaas' is verwerkt.

De software bestaat uit een standaard OpenSuse 11.1 installatie. Voor de schermweergave gebruiken we een kleine, compacte windowmanager (IceWM) omdat deze weinig van het systeem vergt en goed aan te passen is, zodat de bezoeker geen toegang krijgt tot de achterliggende schermen. De weergave van de recepten komt voor rekening van Firefox. Ook deze is behoorlijk getuned, zodat de browser in een volledig scherm opent, zonder window-decoraties (randen, titelbalk etc zijn verborgen).

De eigenaar kan via een web-based interface de recepten vanuit het kantoortje of vanuit thuis zelf de recepten bewerken, toevoegen of verwijderen, zonder dat daarvoor toegang nodig is tot de recepten-pc.