info@cis-websolutions.nl |   06-44026958

Spam- en virusfilter in de cloud

Antispam dashboard
Spam is nog steeds een groot probleem in het hedendaags email verkeer. Gemiddeld is 80 tot 90% van de ontvangen email ongewenste reclame. Helaas is dit niet te voorkomen. Ook al ben je nog zo voorzichtig met jouw emailadres, soms wordt de computer of mailbox van iemand anders gehackt en komt ook jouw emailadres in het bereik van de spammers.
CIS-Websolutions biedt voor een lage prijs per gebruiker een spamfilter aan dat een einde maakt aan deze ellende. Op uw computers, tablets en smartphones hoeft niets geïnstalleerd of aangepast te worden. Dit zorgt voor een optimale combinatie van gebruikersgemak en veiligheid.

Behalve dat het vervelend is om dagelijks grote hoeveelheden berichten uit je mailbox te filteren, kan spam ook gevaarlijk zijn en tot groot ongemak en kosten leiden. Twee van onze klanten kunnen hierover meepraten: de ene klant verwachtte een echte factuur van KPN, kreeg een mail van 'KPN' en ging er van uit dat dit de gevraagde factuur was. Bij een andere klant vindt men het heel gewoon om documenten naar elkaar toe te mailen. In beide gevallen was het grote pech dat de ontvangers geen legitieme mail van hun leverancier respectievelijk collega ontvingen, maar een kwaadaardige mail met ransomware. U heeft er wellicht al eens over gelezen: alle bestanden worden dan versleuteld en kunnen na betaling van losgeld weer ontsleuteld worden. Het is overigens maar de vraag of dit laatste daadwerkelijk kan, u heeft immers met echte criminelen te maken. Maar hoe dan ook, het herstel kost geld, enerzijds omdat uw IT-man de computer opnieuw moet installeren en gegevens moet terugzetten vanuit de backup, anderzijds heeft u te maken met verlies van productiviteit. Denkt u er in die situatie ook aan om dit te melden als datalek? Daarover leest u meer in een ander artikel in deze nieuwsbrief. Over backups zullen we het in de volgende nieuwsbrief uitgebreider hebben.

Is er dan helemaal niets aan te doen? Jawel, goed opletten is een eerste punt. Zorg dat u en uw medewerkers alert zijn op spamberichten en fishing mails. En dan hebben we natuurlijk nog ons spamfilter. Dit filter werkt buiten uw eigen netwerk om, dus spam en virussen worden al geblokkeerd nog voordat deze in uw mailbox of computer terecht komen. Dit is superveilig omdat kwaadaardige programma’s en bestanden niet eens bij u binnen komen; ze kunnen dus ook niet per abuis geopend worden.


In het dashboard van dit spam- en virusfilter kunt u zelf zien hoeveel en welke berichten doorgelaten of geblokkeerd zijn. Indien het spamfilter twijfelt of een bericht wel of niet legitiem is, wordt dit bericht in quarantaine gezet. Het wordt dan niet bezorgd, maar ook niet verwijderd. U kunt dagelijks een melding krijgen dat er berichten in quarantaine staan. Aan u dan de keuze om de berichten te beoordelen op basis van onderwerp en afzender en daarna alsnog te laten bezorgen of verwijderen.

Als extra optie biedt het systeem ook nog een archief van 60 dagen. Alle bezorgde mailberichten worden gedurende deze periode bewaard en u kunt ze in deze periode opnieuw laten bezorgen wanneer u een of meerdere berichten verwijderd heeft, danwel kwijtgeraakt bent door een applicatie- of computercrash.

Voor meer informatie over dit spam- en virusfilter of voor het aanvragen van een gratis en vrijblijven proefaccount voor 30 dagen kunt u terecht op http://www.cis-websolutions.nl/contact