info@cis-websolutions.nl |   06-44026958

Nieuws

Webservers naar PHP7

In april/mei 2018 hebben we al onze shared-hosting webservers voorzien van PHP7. We zetten dit niet standaard aan omdat we ervaren hebben dat een aantal applicaties, zelfs moderne up-to-date content management systemen soms toch nog wat compatibiliteitsproblemen hebben. Mocht u PHP7 geactiveerd willen hebben voor uw website dan kunt u dit via een ticket aangeven.

Nieuwe standaard voor webservers

In november 2017 hebben we een nieuwe standaard voor onze (toekomstige) webservers vastgesteld. Deze standaard voorziet in de volgende features:
  • PHP 7.1
  • Direct Admin controle paneel
  • Ondersteuning voor HTTP/2.0 protocol
  • Supersnelle SSD storage
  • Encrypted file system
  • Automatische blokkade van hackers op serverniveau

Overgang PHP 5 -> PHP 7

Een groot aantal van onze webservers draait nog steeds op PHP5. Ofschoon deze versie van PHP officieel niet meer ondersteund wordt, brengen onze leveranciers wel nog steeds beveilings-updates uit voor deze versie van PHP.

AST Praktijkmanager on-line

In samenwerking met Maarn Consult en AST Farma hebben we hard gewerkt aan de uitbreiding en aanpassing van de Maarn Consult Monitor, zie ook onze referenties, om deze te voorzien van een roostermodule t.b.v. dierenartspraktijken.
Deze versie is op het Utrecht Vet Event op vrijdag 16 juni 2017 aan de doelgroep gepresenteerd en zeer positief ontvangen. Slecht enkele uren na de start van dit event is de eerste aanmelding al binnengekomen!

Nieuwe website

In april 2016 zijn we gestart met het opzetten van een nieuwe website. Deze is voor de verandering door een van onze partners in Drupal gerealiseerd. De reden hiervoor is dat we enerzijds gestart zijn met het schrijven van modules voor Drupal (vooralsnog alleen versie D7), anderzijds hadden we nog iets tegoed van deze partner :-) We hebben een groot deel van het "oud nieuws" achterwege gelaten en slechts een paar berichten overgenomen. Deze berichten hebben niet meer de juiste datum, vandaar dat u telkens 10 februari terug ziet komen.

Samenwerkingsverband webdesign

Om onze activiteiten op het gebied van webdesign een nieuwe impuls te geven is CIS-Websolutions een samenwerkingsverband aangegaan met Mary-Ann Crewe-Jones. Zij verzorgt zelf al geruime tijd voor huisstijlen, logo's en websites voor haar eigen klantenkring. Haar kracht is een duidelijk, sprekend en passend ontwerp dat bij de klant past. Het ontwerp wordt in overleg met de klant vastgesteld en na goedkeuring in een standaard open-source CMS, zoals bijvoorbeeld Wordpress, geimplementeerd.

Samenwerkingsverband Blue Beagle

Timo van Gulick (Blue Beagle Websites & -hosting) en Roland Leurs (CIS-Websolutions) hebben de intentie uitgesproken om in de zeer nabije toekomst intensiever samen te werken. Het primaire doel van deze samenwerking is verbetering van de marktpositie en verhoging van de continuïteit in de dienstverlening.

Van Gulick: je merkt regelmatig dat klanten vragen met wie ze in zee gaan en dat men terughoudend is als blijkt dat je een klein bedrijf bent. Door deze samenwerking in een officiele vorm te gieten toon je meteen aan dat je er niet alleen voor staat.

Heartbleed

Op dinsdag 8 april 2014 hoorden wij de eerste berichten over de inmiddels bekende bug in OpenSSL met de naam Heartbleed. Diezelfde dag hebben wij onze servers nagekeken en deze met de inmiddels beschikbare patch bijgewerkt waar dat nodig was. Daarna hebben wij dit met een aantal beschikbare testprogramma's gecontroleerd en onze servers zijn niet vatbaar voor dit lek.

Aangezien we direct op de dag van het bekend worden van dit lek actie ondernomen hebben is de kans op misbruik van dit lek uitermate klein. Het lek blijkt overigens al twee jaar te bestaan.